Wie is jullie huwelijksfotograaf?

Ik ben Dieter Verbeeck, huwelijksfotograaf uit Mechelen. Al meer dan 8 jaar bestaat een groot deel van mijn beroepsleven uit het maken van trouwfoto’s in heel Vlaanderen en ver daarbuiten. Na mijn opleiding aan de filmschool werd ik zelfstandig cameraman voor verschillende productiehuizen en TV stations. Daarnaast begon ik ook als freelance fotograaf voor magazines en corporates te werken. In 2010 startte ik Mijntrouwfoto.be op. In 2014 werd ik genomineerd voor de Bruidsfoto Awards.

Beelden maken is voor mij meer dan een passie. Het is als vliegen voor een vogel. Vanzelfsprekend.

Huwelijksfotograaf Dieter Verbeeck 01

Curriculum Vitae in 50 seconden

Geen woorden maar beelden. Het is niet voor niets één van de slogans van Mijntrouwfoto.be. Een CV of bio schrijven blijft een vervelende taak. Maar iedereen wilt wel graag weten wie er achter de camera staat. 50 seconds. That will do.

070

Make it count.

Jullie trouwdag is persoonlijk en uniek. Waarom zouden jullie trouwfoto’s dat dan ook niet mogen zijn? Want een goede huwelijksfotograaf doet zoveel meer dan zomaar trouwfoto’s maken. Compositie, licht, gevoel voor esthetiek en timing voor het juiste moment zijn belangrijk. Maar nog belangrijker zijn ideeën en creativiteit. Foto’s moeten een verhaal vertellen. Jullie verhaal. Als fotograaf gaat het er niet enkel om dat je belangrijke momenten vastlegt, maar vooral hoe je ze vastlegt. Ik maak beelden, geen foto’s. De kernwoorden voor mijn stijl zijn: spontaan, speels, intiem, filmisch en misschien een tikkeltje eigenwijs.

157

Spontane trouwfoto’s met een twist

Als huwelijksfotograaf vind ik het belangrijk dat ik beelden maak die ik geloof. Niets is erger dan trouwfoto’s die enkel zeggen: ”Dit moest ik doen van de huwelijksfotograaf, maar ik voel me hier uiterst ongemakkelijk bij.” Een foto kan alleen maar geslaagd zijn als jullie je er zelf goed bij voelen. Een goede balans vinden tussen voldoende initiatief nemen en toch onopvallend aanwezig zijn, is hierbij zeer cruciaal. En voor de rest? Fantasie en liefde. Veel liefde.

Fantastische momenten verdienen fantastische foto's.