Bruidsmake-up door Elke Willemen

Ken je nog een goede make-up artist voor mijn bruidsmake-up? Dat is een vraag die ik tijdens een eerste kennismakingsgesprek veel te horen krijg. Als professioneel huwelijksfotograaf weet ik hoe belangrijk make-up is. Zeker op de grote dag van je leven wil je de zekerheid hebben dat je bruidsmake-up perfect is. Ik ben dan ook maar wat blij dat ik de bruiden zéér gelukkig ga maken met één van de Belgische toppers uit de make-up wereld: Elke Willemen.

Elke Willemen V

SENIOR MAKE-UP ARTIST BIJ MAC

Elke Willemen werkte als senior make-up artist voor MAC. Ze reisde de wereld rond en verzorgde de prachtigste looks voor de grote internationale modeshows. Ze vloog van fashion week naar fashion week. Van New York tot Parijs. Ze kreeg zowat alle topmodellen in haar stoel en zette de artistieke lijnen uit met de bekendste mode-ontwerpers. Ik hoef jullie dus niet zeggen dat je met Elke Willemen als make-up artist op je beide oren kan slapen.

HET BOEK MAKE-UP MY STORY

Ondanks deze droomjob belandde Elke Willemen na enkele jaren in het ziekenhuis met een burn out. En zelfs dan wou ze haar werk en grote passie verder zetten. Ze is verschillende keren uit het ziekenhuis ontsnapt omdat ze haar job te graag deed. Tot ze fysiek niet meer verder kon. Ondertussen was ze bezig met haar boek 'Make-up. My Story'. Het was oorspronkelijk bedoeld als beautyboek maar werd al gauw een boek over het verhaal van de burn out en de persoon achter het laagje make-up. Mooi zijn van buiten begint bij je mooi voelen vanbinnen.

MEER DAN 15 JAAR SAMENWERKING

Ik ken Elke al sinds mijn studiejaren. Terwijl ik de filmschool volgde en mijn eerste stappen in medialand zette, werkte Elke deeltijds in een dancing als serveerster en ging ze deeltijds naar de lessen make-up & schoonheidsverzorging. Voor mijn eerste shoots scoutte ze vaak (amateur)modellen uit de dancings waar ze werkte. Het duurde echter niet lang meer of Elke werd een toonaangevende make-up artist en ze groeide zelfs ver boven me uit. 

Ook benieuwd naar de fotograaf?