Bruidsmake-up door Elke Willemen

"Ken je nog een goede make-up artist voor mijn bruidsmake-up?" Dat is een vraag die ik tijdens een eerste kennismakingsgesprek veel te horen krijg. Als professioneel fotograaf weet ik hoe belangrijk make-up is. Zeker op de grote dag van je leven wil je de zekerheid hebben dat je bruidsmake-up perfect is. Het is geen geheim dat ik er fier op ben dat Mijntrouwfoto.be een sterke naam geworden is die zich graag omringt met andere sterke namen. Na de samenwerking met Swarovski (sinds 2017) voor de Swarovski Edition trouwalbums, ben ik nu ook maar wat blij dat ik de bruiden zéér gelukkig ga maken met één van de Belgische toppers uit de make-up wereld: Elke Willemen.

Elke Willemen V

SENIOR MAKE-UP ARTIST BIJ MAC

Elke Willemen werkte als senior make-up artist voor MAC. Ze reisde de wereld rond en verzorgde de prachtigste looks voor catwalks. Ze vloog van fashion week naar fashion week. Van New York tot Parijs. Ze kreeg zowat alle topmodellen in haar stoel en zette de artistieke lijnen uit met de bekendste mode-ontwerpers. Ik hoef jullie dus niet zeggen dat je met Elke Willemen als make-up artist op je beide oren kan slapen.

MAKE-UP. MY STORY

Ondanks deze droomjob belandde Elke Willemen na enkele jaren in het ziekenhuis met een burn out. En zelfs dan wou ze haar werk en grote passie verder zetten. Tot ze fysiek niet meer verder kon. Ondertussen was ze bezig met haar boek 'Make-up. My Story'. Het was oorspronkelijk bedoeld als beautyboek maar werd al gauw een boek over het verhaal van de burn out en de persoon achter het laagje make-up. Mooi zijn van buiten begint bij je mooi voelen vanbinnen.

MEER DAN 15 JAAR SAMENWERKING

Ik ken Elke al sinds mijn studiejaren. Terwijl ik de filmschool volgde en mijn eerste stappen in medialand zette, werkte Elke deeltijds in een dancing als serveerster en ging ze deeltijds naar de lessen make-up & schoonheidsverzorging. Voor mijn eerste shoots scoutte ze vaak (amateur)modellen uit de dancings waar ze werkte. Het duurde echter niet lang meer of Elke werd een toonaangevende make-up artist en ze groeide zelfs ver boven me uit.