Hoelang moeten jullie wachten op de trouwfoto's

Hoelang moeten jullie wachten op de trouwfoto's? Het is een van de meest gestelde vragen van koppels bij een eerste kennismaking met hun huwelijksfotograaf. De leveringstermijn van trouwreportages kan soms erg verschillen. Hier kunnen jullie lezen hoe dat komt.

Hoelang Wachten Op Trouwfotos

2 TOT 6 WEKEN

Waarom een exacte leveringstermijn moeilijk te beloven is.

De leveringstermijn van jullie trouwfoto's is vooral afhankelijk van jullie trouwdatum. In het begin van het seizoen is dat een pak sneller dan op het einde. Zo zullen jullie in april waarschijnlijk jullie trouwfoto's ontvangen na 2 weken en in oktober pas na 5 weken. Dat komt omdat er in het hoogseizoen ontzettend veel werk bijkomt en ik de kwaliteit van de afwerking wil behouden. Dat vraagt veel tijd.

HET KAN NIET SNELLER

Fotograaf zijn is veel meer dan enkel foto's maken.

Ik doe mijn best om jullie trouwfoto's zo snel mogelijk af te leveren. Als eenmanszaak zijn er echter ook veel andere dingen die ik moet doen buiten foto's maken. Zo heb ik tijdens de week bijna elke avond een afspraak met gelukkige koppels. Ze komen hun huwelijksfeest bespreken, kleuren voor de trouwalbums kiezen, uitvergrotingen bestellen, of trouwalbums afhalen. Bovendien heb ik ook nog veel administratieve taken en moet ik ook nog de website up to date houden. In het laagseizoen (winter) neem ik daarbij veel jobs aan voor diverse media en events. Het afwerkingsniveau van deze foto's is niet altijd zo hoog als dat van jullie trouwfoto's, maar deze klanten moeten meestal de foto's de dag nadien kunnen publiceren. Mijn planning is dus erg afhankelijk van mijn klanten.

DE NABEWERKING

Kwaliteit staat boven snelheid.

Aan jullie trouwreportage besteed ik bijzonder veel werk. Eigenlijk budgeteer ik er 10 werkuren voor maar meestal land ik toch ergens op 12 á 15u. Ik zou me er sneller van af kunnen maken, maar dat zou ik zo'n zonde vinden. Het heeft jullie en mij al zoveel moeite, organisatie, tijd en geld gekost dat ik echt alles uit de foto's wil halen.

Zijn jullie benieuwd naar hoe ik jullie trouwfoto's bewerk?