Hoe worden jullie trouwfoto's bewerkt

Hoe worden jullie trouwfoto's bewerkt? Nabewerking is helaas een rekbaar begrip: je kan de trouwfoto's allemaal tegelijk door één filter sleuren (Lightroom), wat je geen 5 minuten tijd kost. Of je kan foto per foto bewerken in Photoshop. Dat laatste is behoorlijk tijdrovend, maar dan haal je wel alles uit elke trouwfoto. Daarom kies ik persoonlijk voor het laatste.

TROUWFOTO'S OP MAGAZINE NIVEAU

Photoshop dient niet om de fouten van een fotograaf te camoufleren. Het progamma is gemaakt om jullie trouwfoto's te perfectioneren en een toegevoegde waarde te geven. Als huwelijksfotograaf is het mijn ultiem doel om jullie trouwfoto's op hetzelfde niveau te krijgen als dat van magazines of high-end fotoshoots. Dat vraagt veel tijd maar het zou zonde zijn om zo'n belangrijke (en dure) dag niet tot op het einde perfect af te werken.

Ik trek al mijn foto's steeds lichtjes onderbelicht, om geen details in het wit te verliezen (uitbranden). Daarna optimaliseer ik ze in Photoshop. Zo krijg ik het beste uit iedere foto.

GEEN STANDAARD FILTER

Elk koppel is uniek. Elk huwelijk dus ook. Ik zoek bij elk koppel opnieuw naar een 'look & feel' die bij hen past. Daarin probeer ik me te onderscheiden van fotografen die steeds dezelfde 'standaard' filter op al hun foto's toepassen. Zoals jullie zien is de nabewerking een belangrijk onderdeel van jullie reportage. Ik gebruik niet alleen Photoshop maar ook diverse plug-ins om alles te perfectioneren. Als jullie op zoek gaan naar de juiste huwelijksfotograaf is het zeker nodig om niet alleen op de nabewerking te letten, maar ook deze belangrijke vragen te stellen:

De 10 belangrijkste vragen aan jullie huwelijksfotograaf?