Goedkope Huwelijksfotograaf

Zijn jullie op zoek naar een goedkope huwelijksfotograaf? Dan zijn jullie niet alleen! Maar lees vooral eerst even dit artikel zodat jullie niet te snel in de valkuil van de vele goedkope fotografen trappen, die jullie online kunnen vinden. De kans is groot dat de goedkope huwelijksfotograaf die de betere trouwfoto's maakt niet bestaat. Ik leg jullie graag uit hoe dat komt.

Goedkope Huwelijksfotograaf 01

KWALITEIT BEPAALT DE PRIJS

Een goede huwelijksfotograaf is veelgevraagd. Zijn agenda zit dus waarschijnlijk vol en daardoor heeft hij geen enkele reden om goedkoop te werken. Straffer nog, de kans is groot dat hij zijn prijzen verhoogt naarmate hij meer ervaren en succesvol wordt. Dat is zo in elke sector en fotografie maakt hier geen uitzondering op. Eigenlijk weten jullie dus nu al dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat een goedkope fotograaf écht goed kan zijn. Nu klinkt dit misschien wat hard maar kijk gerust zelf online want ik ben er zeker van dat jullie snel het verschil zullen zien tussen goed en goedkoop.

Op elk huwelijksfeest kom ik wel vrienden van het koppel tegen die spijt hadden van hun goedkope fotograaf.

Goedkope Huwelijksfotograaf 02

AMATEUR OF PROFESSIONEEL

Natuurlijk zijn er amateurs die evenveel of zelfs meer talent hebben dan een professionele huwelijksfotograaf. Maar denk eens even na over deze vraag: 

Wie heeft er het meeste kans om een olympische medaille te winnen: een amateur die enkele uurtjes per week sport, of een professional die elke dag meer dan 8 uren sport? 

Een professionele fotograaf is elke dag uitsluitend bezig met fotografie. Het is zijn job. Hij heeft meer ervaring en zijn ontwikkeling zal dus ongetwijfeld op een hoger niveau staan dan die van een amateur.

LUCKY SHOTS

Eigenlijk kan iedereen foto's maken. Zoals iedereen ook kan lezen en schrijven. Maar dat maakt je nog geen schrijver. Daar is meer voor nodig: talent, ontwikkeling, ervaring, om er maar enkele op te noemen. 

Let op met amateurs die op het eerste zicht een knappe website of enkele mooie foto's in hun portfolio hebben. 

Iedereen maakt wel eens een mooie foto of een lucky shot. Het zegt niets over de performantie van de fotograaf. Is de fotograaf goed getraind en werkelijk even goed in alle omstandigheden? Jullie huwelijksdag gaat snel voorbij en dikwijls is er maar 1 kans om het juiste beeld te maken.

TIP: Vraag steeds om volledige trouwreportages in te kijken.

WAT IS DE JUISTE PRIJS

Dat is voor een huwelijksfotograaf altijd een moeilijke oefening: de juiste prijs op zijn werk zetten. Voor de ene is het te duur en voor de andere helemaal niet. Het is een beetje zoals met auto's: je ziet elke dag wagens rijden die 10x zoveel kosten als een andere wagen maar beiden verkopen even goed. Als professioneel fotograaf kan je helaas geen verschillende prijzen aanbieden voor hetzelfde werk. Je kan ook niet 'wat minder goed' werken voor minder geld. Als jullie het gevoel hebben dat huwelijksfotografen duur zijn, bedenk dan dat een trouwkleed ongeveer evenveel kost en maar 1 dag gedragen wordt, maar van jullie trouwfoto's hebben jullie nog jaren plezier.

Wat kost een huwelijksfotograaf?

LET DUS GOED OP!

Vergelijk alle punten: besteedt de fotograaf evenveel tijd in de afwerking van de foto's? Werkt hij met semi-pro of professioneel materiaal? Heeft de huwelijksfotograaf veel ervaring? Maakt hij ook professionele trouwalbums? Al deze vragen en meer zijn van belang bij het kiezen van de juiste huwelijksfotograaf. 

Wat heb je aan een mooi trouwkleed als het lelijk op de foto staat?

Vergeet niet: jullie huwelijksdag beleven jullie maar 1 keer. De fotograaf vereeuwigt dit moment. De manier waarop is dus zeer belangrijk. Bovendien zijn jullie trouwfoto's dé herinnering van jullie grote dag. 

Hoe kies je de perfecte huwelijksfotograaf?