Goedkope Huwelijksfotograaf

Zijn jullie op zoek naar een goedkope huwelijksfotograaf? Dan zijn jullie niet alleen! Helaas, een goedkope huwelijksfotograaf die de betere trouwfoto's maakt gaan jullie waarschijnlijk niet vinden. Waarom niet? Hieronder vinden jullie enkele goede redenen.

Goedkope Huwelijksfotograaf 01

AMATEUR OF PROFESSIONEEL

Natuurlijk zijn er amateurs die evenveel of zelfs meer talent hebben dan een professionele huwelijksfotograaf. Maar denk eens even na over deze vraag: 

Wie heeft er het meeste kans om een olympische medaille te winnen: een amateur die enkele uurtjes per week sport, of een professional die elke dag meer dan 8 uren sport? 

Een professionele fotograaf is elke dag uitsluitend bezig met fotografie. Het is zijn job. Zijn ervaring en ontwikkeling zal dus vele malen verder reiken dan die van een amateur.

Goedkope Huwelijksfotograaf 02

LUCKY SHOTS

Dankzij de technologische vooruitgang kan in deze tijd eigenlijk iedereen foto's maken. Zoals iedereen in onze wereld sinds het invoeren van de leerplicht ook naar school gaat en dus kan lezen en schrijven. Maar dat maakt je nog geen schrijver. Daar is meer voor nodig: talent, ontwikkeling, ervaring. Let dus op met amateurs die op het eerste zicht een knappe website of enkele mooie foto's in hun portfolio hebben. Het kunnen lucky shots zijn. Die maken we allemaal wel eens. Het zegt niets over de performantie van de fotograaf. Is de fotograaf werkelijk even goed in alle omstandigheden? Want jullie huwelijksdag gaat snel voorbij. Er gebeurt veel, met verschillende personen en momenten in verschillende en moeilijke lichtsituaties.

Goedkope Huwelijksfotograaf 03

DE JUISTE PRIJS

Dat is voor een professionele fotograaf altijd een moeilijke oefening: de juiste prijs op zijn of haar werk zetten. Voor de ene is het te duur en voor de andere helemaal niet. Het is een beetje zoals met auto's: je ziet elke dag wagens rijden die 10x zoveel kosten als een andere wagen maar beiden verkopen even goed. Als professioneel fotograaf kan je helaas geen verschillende prijzen aanbieden voor hetzelfde werk. Je kan ook niet 'wat minder goed' werken voor minder geld. Als jullie het gevoel hebben dat huwelijksfotografen duur zijn, bedenk dan dat jullie honderden goede foto's krijgen. Terwijl jullie amper de prijs betalen van een paar foto's, mochten ze ergens in een kunstgalerij hangen.

Goedkope Huwelijksfotograaf 04

LET DUS GOED OP!

Vergelijk de juiste punten: besteedt de fotograaf evenveel tijd in de afwerking van de foto's? Werkt hij of zij met semi-pro of professioneel materiaal? Heeft de fotograaf veel ervaring? Al deze vragen en meer zijn van belang bij het kiezen van de juiste huwelijksfotograaf. En vergeet niet: jullie huwelijksdag beleven jullie maar 1 keer. De fotograaf vereeuwigt dit moment. De manier waarop is dus zeer belangrijk. Bovendien zijn jullie trouwfoto's dé herinnering van jullie grote dag.

Hoe kies je de perfecte huwelijksfotograaf?