Zo krijg je de beste trouwfoto's

Iedereen wil de beste trouwfoto's. Dat begint bij de juiste huwelijksfotograaf, een professionele camera en uiteraard een fantastische foto. Maar daar stopt het niet. Gemiddeld besteedt jullie huwelijksfotograaf zo'n 1,5 dag aan het afwerken van jullie huwelijksreportage. Die tijd is nodig om de trouwfoto's uit te selecteren en grondig te bewerken.

TROUWFOTO'S OP MAGAZINE NIVEAU

Photoshop dient niet om de fouten van een fotograaf te camoufleren. Het progamma is gemaakt om jullie trouwfoto's te perfectioneren en een toegevoegde waarde te geven. Als huwelijksfotograaf is het mijn ultiem doel om jullie trouwfoto's op hetzelfde niveau te krijgen als dat van magazines of high-end fotoshoots. Dat vraagt veel tijd maar het zou zonde zijn om zo'n belangrijke (en dure) dag niet tot op het einde perfect af te werken.

Ik trek al mijn foto's steeds lichtjes onderbelicht, om geen details in het wit te verliezen (uitbranden). Daarna optimaliseer ik ze in Photoshop. Zo krijg ik het beste uit iedere foto.

GEEN STANDAARD FILTER

Elk koppel is uniek. Elk huwelijk dus ook. Ik zoek bij elk koppel opnieuw naar een 'look & feel' die bij hen past. Daarin probeer ik me te onderscheiden van fotografen die steeds dezelfde 'standaard' filter op al hun foto's toepassen. Zoals jullie zien is de nabewerking een belangrijk onderdeel van jullie reportage. Ik gebruik niet alleen Photoshop maar ook diverse plug-ins om alles te perfectioneren. Als jullie op zoek gaan naar de juiste huwelijksfotograaf is het zeker nodig om niet alleen op de nabewerking te letten, maar ook deze belangrijke vragen te stellen:

De 10 belangrijkste vragen aan jullie huwelijksfotograaf?