Originele fotolocaties voor trouwreportage

"Ken jij nog originele fotolocaties voor onze trouwreportage?" vragen veel koppels aan hun huwelijksfotograaf. Vlaanderen telt meer leuke plekjes dan jullie misschien zouden denken. Bovendien heeft de juiste trouwfotograaf niet zo heel veel nodig om knappe foto's te maken. Hieronder vinden jullie 5 gouden tips die jullie het makkelijker zullen maken om de juiste fotolocatie te vinden.

TIP 1:

MAAK HET PERSOONLIJK

Een kleine bekentenis: de origineelste fotolocaties komen meestal van het koppel zelf. Iedereen is uniek. Neem een thema uit jullie eigen leven. Waar was jullie eerste date? Wat is jullie beroep? Wat zijn jullie hobby's? Hebben jullie favoriete plekjes? De juiste vragen leiden tot een originele en persoonlijke locatie. Misschien lijkt een voetbalveld op het eerste zicht niet de ideale plek voor een fotoshoot, maar zet zo'n locaties toch maar op jullie lijstje. Net als Eza & Philip zouden jullie verrast kunnen zijn van wat jullie huwelijksfotograaf allemaal kan met een beetje locatie en veel fantasie.

Benieuwd naar de trouwfoto's van Eza & Philip?

TIP 2:

ZOEK HET NIET TE VER

Deze foto in het graanveld werd genomen voor het huis van het koppel. Ze waren er zo gewoon aan het geraakt om het dagelijks te zien, dat ze het niet bijzonder meer vonden. Het stond dus zeker niet op hun lijstje. Voor mij als huwelijksfotograaf was dit graanveld een cadeau. Jullie hoeven het  jullie zelf niet te moeilijk te maken. Een ervaren fotograaf kan met de meest eenvoudige achtergronden en een beetje creativiteit de mooiste beelden maken.

Willen jullie graag wat meer inspiratie opdoen?

Originele Fotoloactie Trouwreportage 03

TIP 3:

TELEVISIE, FILMS EN SERIES

Ik werk al heel mijn beroepsleven in de media als fotograaf en cameraman. Daar hebben we location hunters. Deze vakmensen doen niets anders dan de geschikte locaties zoeken voor films, series of reclamespots. Dromen jullie van een middeleeuwse setting maar hebben jullie geen idee waar je zo'n decor kan maken of vinden? Ga naar Bokrijk. Zijn jullie fan van James Bond? Waarom dan geen trouwfoto's maken in een casino. Grenzen bestaan niet. Echt waar. Zelfs in een toilet kan je award winning foto's maken.

TIP 4:

ZOEK HET WEL TE VER

Zouden jullie graag trouwfoto's maken in een woestijn tussen de cactussen? Geen probleem, de plantentuin van Meise kan soelaas bieden. Verkiezen jullie eerder een fotoshoot tussen de olifanten in Afrika? Dan is een ticketje zoo van Antwerpen voldoende. Het is simpel. Begin met: "Als ik écht mocht dromen zou ik..." En zoek dan een haalbaar alternatief. Maar voor jullie dit doen, hebben jullie trouwen in het buitenland al echt overwogen? Het is niet zo duur als de meeste koppels wel denken.

TIP 5:

MAAK EEN LIJSTJE

Maak een lijstje. Rijden jullie ergens naartoe? Kijk dan goed rond. Voor jullie het weten hebben jullie enkele mooi fotolocaties in gedachten. De beste ideeën komen wanneer je er niet mee bezig bent. Vul dit lijstje aan met jullie dromen, persoonlijke aanleidingen uit jullie leven en kijk TV. Zo hebben jullie in no time een lijstje met originele fotolocaties. En dan is het enkel nog een kwestie van filteren: welke locaties zijn op jullie huwelijksdag haalbaar en welke niet?

Benieuwd naar wat andere koppels deden?