Trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland, wie droomt er niet van? Een huwelijksfeest in het buitenland is in deze tijd van low cost vliegen en online boekingen niet zo duur of omslachtig als sommige verloofde koppels denken. Als huwelijksfotograaf ben ik elk jaar wel een paar keer in het buitenland voor een destination wedding. Hier zijn alvast 7 goede redenen om "YES!" te zeggen in het buitenland:

Yes! #1

ORIGINELE TROUWFOTO'S

Geen standaard foto's in het park naast de kerk in Zemst, maar originele trouwfoto's van jullie huwelijksfeest die bovendien nog een flinke dosis romantiek en vakantiegevoel weergeven. Daarvoor moeten jullie naar het buitenland. Het hoeft geen verdere uitleg dat een huwelijksfeest in Toscane, de Provence of de Franse Riviera voor fantastische en unieke decors zorgt.

Benieuwd naar het huwelijksfeest van Katrijn & Benny aan de Côte d'Azur?

Yes! #2

VAKANTIEGEVOEL

Trouwen in het buitenland is altijd een beetje op vakantie gaan. Ondanks de stress voor jullie grote moment is het vooral genieten van het feest, de familie, vrienden en de bijzondere locatie. Of jullie nu een 5-sterrenhotel boeken, of budget-vriendelijker voor glamping kiezen, het vakantiegevoel krijgen jullie er altijd gratis bij.

Benieuwd naar de trouwreportage van Josefine & Jeroen in de Provence?

Trouwen In Het Buitenland 03

Yes! #3

MEER DAGEN, MINDER STRESS

In het buitenland moeten jullie niet al jullie activiteiten plannen op één huwelijksdag. Jullie kunnen perfect het huwelijksfeest verspreiden over meerdere dagen. Dan hebben jullie, én een rustiger huwelijksfeest, én een fijne vakantie. Zo kunnen jullie optimaal genieten van jullie trouwfeest en van elkaar.

Trouwen In Het Buitenland 04

Yes! #4

MINDER GASTEN, MEER FEEST

Nog een voordeel aan trouwen in het buitenland is dat jullie een 'filter' hebben tegen minder aangename of overbodige gasten. Als jullie zelf jullie huwelijksfeest financieren hebben jullie het perfecte excuus om wat kieskeuriger te zijn bij het uitnodigen van jullie gasten. En als de gasten zelf de reis of verblijfskosten moeten betalen zullen de minder hechte familieleden of vrienden vanzelf thuis blijven. Dat bevordert zeker de feestvreugde. Bovendien besparen jullie met een kleinere kring op eten en drinken.

VOORDELEN

  • originele trouwfoto's
  • meerdere dagen
  • vakantiegevoel
  • beperkte gasten
  • intiemer
  • unieke locatie
  • buitenland = goedkoper

NADELEN

  • meer organisatie
  • verplaatsingskosten
  • eventuele verblijfskosten
Trouwen In Het Buitenland 05

Yes! #5

INTIEMER, BEWUSTER, GEZELLIGER

Als enkel jullie intieme kring en beste vrienden op jullie trouwfeest aanwezig zijn, gaan jullie bewuster genieten. De sfeer en de belevenis zal veel intiemer en waarschijnlijk gezelliger zijn. Jullie hoeven geen oppervlakkige praatjes te maken met 'verplichte' gasten. Bovendien zullen jullie jullie veel meer op je gemak voelen en meer tijd over hebben voor wie écht telt.

Yes! #6

EEN UNIEKE LOCATIE

Net zoals een vakantie mensen dichter bij elkaar brengt, hebben trouwfeesten in het buitenland hetzelfde effect. Een huwelijksfeest is een herinnering voor het leven maar het wordt extra speciaal voor jullie en jullie genodigden, als jullie dat samen kunnen beleven op een unieke locatie.

Benieuwd naar het trouwfeest van Iman & Arthur aan het Gardameer in Italië?

Trouwen In Het Buitenland 07

Yes! #7

GOEDKOPER IN HET BUITENLAND

Iets wat veel Belgen vergeten is dat onze buurlanden meer dan 10% goedkoper zijn als het over eten en drinken gaat. Zelfs de merkproducten die jullie thuis gebruiken zijn in buitenlandse supermarkten vaak een pak goedkoper. En in Italië en Spanje is het leven vaak nog voordeliger. Zo kunnen jullie dus een deel van de transport en verblijfskosten terugverdienen.