Wanneer begint en eindigt een trouwreportage het best

Wanneer jullie huwelijksfotograaf begint en eindigt met jullie trouwreportage is natuurlijk een persoonlijke keuze. Maar meestal is het ideale moment om de reportage te starten een half uur voor de bruid in haar kleed stapt, zo kan de huwelijksfotograaf nog het einde van de make-up sessie op foto vereeuwigen. Een half uurtje na de openingsdans, is dan weer een ideaal moment om af te ronden.

Wanneer Begint Eindigt Trouwreportage 01

DE BRUID MAAKT ZICH KLAAR

Een huwelijksfotograaf begint het best wanneer de bruid in haar trouwkleed gaat stappen. Het is een gouden moment. De bruid staat dan centraal en de fotograaf kan een heleboel beelden maken: het einde van de make-up, het nog ongeschonden bruidskleed (het zal er helaas nooit meer zo perfect uit zien), de schoenen, de juwelen etc. Bovendien doe je niet elke dag een trouwkleed aan. Het aandoen is een geweldig moment dat je meestal deelt met iemand die dicht bij jou staat en het leidt altijd tot leuke en ontroerende foto's.

Wanneer Begint Eindigt Trouwreportage 02

DE BRUIDEGOM KOMT TOE

Na het klaarmaken van de bruid arriveert de bruidegom en daar zijn eveneens mooie beelden van te maken: de piekfijn uitgedoste bruidegom, zijn outfit, de details, het bruidsboeket, de ceremoniewagen etc. Wat volgt is iets waar je als huwelijksfotograaf maar één kans voor krijgt en waar ik nog steeds kippenvel van krijg: de eerste ontmoeting. De eerste blikken, het geluk dat beiden uitstralen, hét moment waar een  koppel zo naar toe geleefd heeft. Kortom, er gebeurt zoveel op zo’n korte tijd, dat dit het uitgelezen moment is om de dag mee te beginnen. 

Wanneer Begint Eindigt Trouwreportage 03

TOT DE OPENINGSDANS

Een huwelijksfotograaf boeken jullie best tot de openingsdans. Kort na de openingsdans hebben koppels vaak nog een tweede dans met de naaste familie (papa, mama etc.). Daarna loopt de dansvloer vol en is het nog belangrijk om sfeerbeelden vast te leggen. Maar veel langer dan een half uurtje na de openingsdans hebben jullie de fotograaf niet meer nodig. Meestal zijn de genodigden dan in een vrolijke, maar iets minder flatterende toestand.

Wanneer Begint Eindigt Trouwreportage 04

HET VOLLEDIGE VERHAAL

Uiteraard is elk huwelijk anders, dus eigenlijk is er maar één regel: zorg ervoor dat jullie steeds alle belangrijke gebeurtenissen van jullie grote dag hebben vastgelegd. Zeker als jullie een trouwalbum nemen. Het zou spijtig zijn als er een deel van jullie verhaal in jullie trouwalbum ontbrak. En denk eraan: een huwelijk kunnen jullie niet overdoen!

Willen jullie zeker zijn dat jullie niets missen? Maak dan een checklist!