Trouwen in de herfst

Trouwen in de herfst is niet alleen super romantisch maar ook bijzonder kleurrijk en betoverend van licht. Zeker nu de zomers dikwijls net iets te warm zijn en de maanden september en oktober vaker aangenamer van temperatuur, kiezen meer koppels voor een trouw in dit prachtige seizoen.

Trouwen In De Herfst 01

HERFST IS DE NIEUWE ZOMER

Als huwelijksfotograaf zie ik de laatste jaren vooral de maand september pieken. Het is een stijgende trend. In de zomermaanden zijn familie & vrienden op vakantie naar het buitenland, bovendien is het vaak te warm, of zijn er op bijna elk weekend festivals. Dus genoeg argumenten voor een huwelijksfeest in de rustigere maanden september en oktober.

KLIMAATOPWARMING

Elke zomer zijn er meer en meer verschrikkelijke hittegolven. En nog steeds is onze landje niet helemaal aangepast aan de opkomende klimaatsveranderingen. Zo heeft niet elke feestzaal of zelfs publiek overheidsgebouw zoals stadhuis of gemeentehuis een goedwerkende airco. Een bruid en de bruidsmeisjes kunnen zich nog min of meer kleden naar de temperatuur maar zeker voor de bruidegom en de mannen is een driedelig pak bij 34° een ware marteling.

KLEURRIJK SEIZOEN

Persoonlijk vind ik de herfst een prachtig seizoen. Ik kan iedereen een herfs trouw sterk aanbevelen. Niet alleen zijn de temperaturen aangenamer, is er meer kleur aan de bomen, maar ook het licht is vele malen mooier dan in de zomer. De zon hangt laag en dit kan een fotograaf die het licht en zijn toestel goed beheerst, gebruiken om mooie tegenlicht foto's te maken. Let maar op de mooie gloed rond deze bruid op de foto. Het trekt haar los van de achtergrond en zorgt voor een sprookjesachtige filmische sfeer.

Willen jullie graag een huwelijksreportage in de herfst zien?