Trouwalbum laten maken

Willen jullie graag een professioneel trouwalbum laten maken? Hebben jullie trouwfoto's maar nog geen album? Geen probleem! Een luxe trouwalbum kunnen jullie ook achteraf laten maken. Zelfs indien jullie huwelijksreportage door een andere fotograaf gemaakt werd. Hier kunnen jullie lezen waarom de meeste koppels ervoor kiezen om hun trouwalbum te laten maken.

GEEN GEDOE

Op het internet vinden jullie veel websites die beloven dat zelf een trouwalbum maken snel en gemakkelijk is. Niets is minder waar. In de praktijk is er veel werk aan de winkel. Voor jullie het weten zijn jullie er enkele dagen mee bezig. Bovendien vraagt het, zoals met alle dingen in het leven, enige ervaring en de juiste know-how om tot een goed resultaat te komen.

Een trouwalbum op maat laten maken bespaart veel tijd en jullie zijn zeker van het resultaat.

DE JUISTE FOTO'S KIEZEN

Het is ontzettend belangrijk om jullie persoonlijk verhaal zo goed mogelijk te vertellen. Jullie trouwalbum is zoals een goede film. Het moet spannend zijn en lezen als een boeiend stripverhaal. Daarvoor is het essentieel om de juiste foto's te kiezen. Niet enkel de hoogtepunten, maar ook foto's van belangrijke details, of foto's die met andere foto's een nieuw verhaal vormen.

Een professionele lay-out zorgt voor aangename kijkervaring.

FOTO'S BEWERKEN

Als jullie met een deftige huwelijksfotograaf werken, worden jullie trouwfoto's meestal netjes bewerkt afgeleverd. Doorgaans ook in het juiste formaat: genoeg pixels en geen ruis of compressiefouten. Maar dat is niet voldoende voor het maken van een geslaagd trouwalbum. De foto's die op dezelfde pagina gebruikt worden, moeten ook op elkaar afgestemd worden. De ene mag niet roder of groener, donker of lichter zijn dan de andere. Ook dat is het werk van diegene die het trouwalbum designt.

Het vraagt behoorlijk wat photoshop skills om de foto's onderling perfect te laten matchen.

PROFESSIONEEL DESIGN

Een professionele trouwfotograaf levert jullie trouwfoto's meestal af met hetzelfde aantal pixels en dezelfde verhoudingen. Dat is hoogstwaarschijnlijk 2 op 3. In mensentaal betekent dat elke foto de vorm van een staande of liggende rechthoek heeft. De designer van jullie trouwalbum heeft echter de vrijheid om met gelijk welke verhouding of vorm te werken. Dat maakt jullie trouwalbum boeiend. Ook zal de designer er op toezien dat er dynamiek in jullie album komt, door soms kleine en soms grote foto's te gebruiken, witte randen of bleed. Of te kiezen voor gevulde pagina's, of voor minder gevulde pagina's.

Een doe-het-zelf album kan nooit dat van een professional evenaren.

PROFESSIONEEL ALBUM

Dan is er nog dat laatste maar allerbelangrijkste punt: het trouwalbum zelf. De juiste materialen, professionele papiersoorten, de juiste design software, de verschillende afwerkingen, inbinden etc. zijn zoals jullie al gemerkt hebben redelijk technische keuzes die toch enige vakkennis vragen om tot een goed resultaat te komen. Laat jullie dus niet misleiden en doe beroep op een professional bij het maken van jullie trouwalbum.

Sommige momenten zijn te belangrijk om ze niet de aandacht te geven die ze verdienen.