Hoeveel trouwfoto's krijgen jullie

Hoeveel trouwfoto's krijgen jullie? Er zijn grote verschillen in het aantal beelden dat huwelijksfotografen beloven bij het maken van een trouwreportage. Laat jullie vooral niet misleiden door grote getallen.

Hoeveel Trouwfotos Krijgen Jullie

NOOIT EEN VAST AANTAL

Gemiddeld lever ik een 450-tal trouwfoto's af per trouwreportage van 10u. Maar dat aantal is afhankelijk van hoe jullie grote dag eruit ziet. Trouwen jullie intiem, of hebben jullie 250 genodigden op de gastenlijst staan? Hebben jullie geen (kerkelijke) ceremonie, of zijn jullie al burgerlijk getrouwd? Zijn er veel vrienden met leuke verrassingen? Zo'n keuze's hebben een impact op het aantal foto's dat jullie mogen verwachten. Maar wees gerust: ik zorg ervoor dat jullie verhaal volledig vereeuwigd wordt. Van de grootste emoties tot de kleinste details.

WIST JE DAT...

Ik tussen de 1500 en 3000 beelden per huwelijk maak? 

Uiteraard krijgen jullie enkel de selectie te zien. Het gaat altijd om de juiste emotie, het juiste licht en het juiste moment. Amper 1 op de 5 beelden haalt het. De eerste beelden zijn meestal niet perfect en er worden vaak dubbele beelden gemaakt voor de zekerheid: zo kunnen jullie zeker zijn dat er niemand met de ogen toe op de foto staat.

Laat jullie niet misleiden door fotografen die een groot aantal foto's beloven. Vaak zijn het dubbele beelden waar jullie weinig meerwaarde aan hebben.

WHAT ABOUT THE CAMERA?

Een top range professionele camera kan 'maar' 400 000 beelden maken.

Dan is hij toe aan revisie. Net zoals de motor van een wagen na een aantal kilometers versleten is, is mijn camera na zo'n 150 huwelijken niet meer betrouwbaar. Persoonlijk werk ik steeds met de beste camera die er op dit moment te kopen valt. Dan ben ik zeker dat ik de beste kwaliteit kan aanbieden. Ik ben een grote Nikon-fan en nu werk ik met een Nikon D6. Ondanks zijn hoge prijs (7000 euro - zonder lens), wordt hij toch na 4 jaar vervangen. Het up-to-date houden van camera's, computers, software en randapparatuur is een constante en dure investering, maar ik kan met enige fierheid zeggen: het kan niet beter.