7 Trouwtrends voor 2019

Wat zijn de trouwtrends voor 2019? Hier vinden jullie alvast 7 trends voor jullie bruiloft in 2019. Als huwelijksfotograaf zie ik elk jaar weer trends komen en gaan. Net zoals bij mode volgen deze trends een eigen logica en zijn ze een weerspiegeling van de tijd waarin we leven. Het is dus belangrijk om er op de hoogte van te blijven.

Trouw Trend 01

TREND 1:

KNALLENDE KLEUREN

Metallic looks en goud zijn al een tijdje hip voor interieur en decoratie maar vinden nu ook hun weg naar bruiloften. De populaire pastelkleuren zoals muntgroen maken plaats voor knallende kleuren. Rood, roze en oranje worden de trendkleuren voor bruiloften in 2019. Ze worden het themakleur voor het bruidsboeket, de bruidsmeisjes, tafeldecoratie en vrolijke accenten.

Trouw Trend 02

TREND 2:

BELEVENIS

Als bruid wil je er natuurlijk top uitzien op je grote dag. Maar meer nog dan mooi zijn, willen de bruid en haar intieme kring vooral de opwinding en de belevenis vastleggen. De eerste keer dat jullie elkaar zien is dan ook een cruciaal moment van de huwelijksreportage geworden. Die belevenissen willen bruiden op hun best op de foto. De juiste huwelijksfotograaf wordt in tijden van Instagram & social media dan ook meer en meer belangrijk.

Trouw Trend 05

TREND 3:

2 BRUIDSJURKEN

De tijd waarin je huwelijksfeest één druk gedoe was is definitief voorbij. Natuurlijk hebben koppels in 2019 minstens evenveel te doen op hun grote dag als vroeger, maar zoals ik al zei staat het woord 'beleven' in 2019 vooral centraal. Daarom kiezen meer en meer koppels ervoor om hun huwelijksfeest op te splitsen over meerder dagen. Zo hoeven ze niet constant op de klok te kijken en kunnen ze rustig genieten van hun grote dag. Een tweede trouwkleed hoort daar vanzelfsprekend ook bij.

Stiekem benieuwd naar andere bruiden en hun trouwkleed?

Trouw Trend 04

TREND 4:

BALJURK OF ZANDLOPERSILHOUET

Trouwjurken met een zandlopersilhouet zijn weer helemaal terug in 2019. Omdat 'chique' een modewoord is in 2019, hoort een royaal trouwkleed daar ook bij. De baljurk is om die reden ook weer hot in 2019. Net zoals het zandlopersilhouet. Bruiden willen in 2019 meer dan ooit bijzonder mooi zijn op hun grote dag.

Trouw Trend 03

TREND 5:

LARGER THAN LIFE

Het mag terug wat chiquer en uitbundiger zijn in 2019. De timide sfeer en de bescheiden bohemian bruiloft verdwijnen en worden in 2019 vervangen door een bruid die wilt stralen, die openlijk wilt genieten van het leven, en dit met de nodige luxe en feel good in de verf wilt zetten. Dit laat zich niet alleen gelden in de keuze van trouwjurken maar ook in de stijl van de huwelijksfotografie.

Trouw Trend 06

TREND 6:

VERLOVINGSREPORTAGES

Koppels kiezen er meer dan ooit voor om op voorhand al eens een love shoot te plannen. Kwestie van al eens aan de camera te wennen, of originele foto's te hebben voor de save-the-date kaartjes. Bovendien is zo'n reportage een romantische belevenis. En zoals al meerdere malen geschreven: 'beleven' is het gouden woord in 2019. Sommige koppels gaan dan ook nog een stapje verder en plannen zelfs een verlovingsreis.

Op zoek naar inspiratie voor een originele verlovingsreportage?

Luxe Trouwalbums 02

TREND 7:

LUXE TROUWALBUMS

In een tijd waarin je rond de oren geslagen wordt met digitale en virtuele beelden hunkeren mensen meer dan ooit naar de rust en zekerheid van een boek. Een fotoboek of trouwalbum werkt altijd, hoef je niet op te laden, of up te daten. Het is iets fysiek, uniek en bovendien decoratief. In 2019 mag zo'n album ook nog wat luxe uitstralen. Goud is terug in, maar ook luxe materialen en zelfs kristallen

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jullie luxe trouwalbum?