5 Tips voor de juiste fotolocatie voor jullie huwelijk

Op zoek naar de juiste fotolocatie voor jullie huwelijk? Jullie zijn niet alleen. "Ken jij nog originele fotolocaties voor onze trouwfoto's?" is zowat de meest gestelde vraag aan een huwelijksfotograaf. In Vlaanderen zijn er meer leuke plekjes dan jullie misschien zouden denken. Een goede fotograaf heeft bovendien niet zo heel veel nodig om knappe trouwfoto's te maken. Hieronder vinden jullie 5 gouden tips die jullie het makkelijker zullen maken om de juiste fotolocatie te vinden.

De Juiste Fotolocatie Huwelijk 01

TIP 1:

MAAK HET PERSOONLIJK

Ik moet bekennen: de origineelste locaties komen meestal van het koppel zelf. Iedereen is uniek. Leg dus een link met jullie eigen leven. Waar hebben jullie elkaar leren kennen? Wat is jullie beroep? Wat zijn jullie hobby's? Hebben jullie favoriete plekjes? Zo'n vragen leiden tot een originele en persoonlijke locatie. Misschien lijkt een voetbalveld op het eerste zicht niet de ideale plek voor een fotoshoot, maar zet zo'n locaties toch maar op jullie lijstje. Net als Eza & Philip zouden jullie verbaasd kunnen zijn van wat een goede fotograaf allemaal kan met een beetje locatie en veel fantasie.

De Juiste Fotolocatie Huwelijk 02

TIP 2:

MAAK HET JEZELF NIET TE MOEILIJK

Deze foto werd genomen voor de deur van het koppel. Voor hen was dit graanveld niets bijzonder. Het stond zeker niet op hun verlanglijstje. Het veld hoorde bij het alledaagse decor van hun huis. Voor mij als huwelijksfotograaf was dit graanveld een geschenk. Jullie hoeven het  jullie zelf niet te moeilijk te maken. Alweer, een professionele fotograaf kan met de meest eenvoudige achtergronden de mooiste beelden maken.

De Juiste Fotolocatie Huwelijk 03

TIP 3:

KIJK VEEL TELEVISIE

Ik ben al een lange tijd actief in medialand als fotograaf en cameraman. Daar hebben we location hunters, die niet anders doen dan juiste locaties zoeken voor films, series of reclamespots. Willen jullie een middeleeuwse setting maar hebben jullie geen idee waar je zo'n decor kan maken of vinden? Ga naar Bokrijk. Zijn jullie fan van James Bond? Waarom dan geen trouwfoto's maken in een casino. Er zijn geen grenzen. Echt waar. Zelfs in een toilet kan je award winning foto's maken.

De Juiste Fotolocatie Huwelijk 04

TIP 4:

DURF TE DROMEN

Zouden jullie graag trouwfoto's maken in een woestijn tussen de cactussen? Geen probleem, de plantentuin van Meise kan soelaas bieden. Verkiezen jullie eerder een fotoshoot tussen de olifanten in Afrika? Dan is een ticketje zoo van Antwerpen voldoende. Het is simpel. Begin met: "Als ik écht mocht dromen zou ik..." En zoek dan een haalbaar alternatief. Maar voor jullie dit doen, hebben jullie trouwen in het buitenland al echt overwogen? Het is niet zo duur als de meeste koppels wel denken.

De Juiste Fotolocatie Huwelijk 05

TIP 5:

MAAK EEN LIJSTJE

Maak een lijstje. Rijden jullie ergens naartoe? Kijk dan goed rond. Voor jullie het weten hebben jullie enkele mooi fotolocaties in gedachten. De beste ideeën komen wanneer je er niet mee bezig bent. Vul dit lijstje aan met jullie dromen, persoonlijke aanleidingen uit jullie leven en kijk TV. Zo hebben jullie in no time een lijstje met originele fotolocaties. En dan is het enkel nog een kwestie van filteren: welke locaties zijn op jullie huwelijksdag haalbaar en welke niet?

Benieuwd naar wat andere koppels deden?